Polityka prywatności i bezpieczeństwa / pliki cookies

Polityka prywatności


Przetwarzanie i ochrona danych osobowych 

1. Z chwilą złożenia zapytania, zamówienia Kupujący wyraża zgodę na wykorzystywanie swoich danych osobowych przez Sprzedającego, w celach niezbędnych do przeprowadzenia transakcji kupna-sprzedaży oraz do celów marketingowych.

2. Administratorem Danych Osobowych (ADO) jest firma „Materiały Budowlane IZOBUD Tomasz Szcześniak” REGON 281529122, z siedzibą w Olsztynie, przy ulicy Trackiej 5; 10-364 Olsztyn.

3. Podane przez Państwa dane osobowe (np.: imię, nazwisko, adres zamieszkania lub zameldowania, numer telefonu komórkowego, adres poczty elektronicznej) są przetwarzane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie.

4. Na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016r., poz. 922) macie Państwo prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania oraz żądania ich usunięcia.

5. Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom. Dane te są zabezpieczone zgodnie z wymogami ochrony danych osobowych stosownie do przeprowadzonej analizy ryzyka.

6. Firma wykorzystuje technologię cookies. Pliki cookie służą rejestracji aktywności użytkownika online i ułatwiają korzystanie z witryny. Nie są ona wykorzystywane do pozyskiwania jakichkolwiek danych o Użytkownikach serwisu i nie pozwalają na ich identyfikację. Cookies są również nieszkodliwe dla komputera. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies. Spowoduje to jednak pewne utrudnienia w korzystaniu serwisu.

7. Wszelkie zmiany w polityce prywatności będą ogłaszane na stronie internetowej.

8. Firma nie ponosi odpowiedzialności za politykę prywatności stron internetowych, do których linki umieszczone są na stronach.

9. Uwagi dotyczące polityki prywatności należy kierować na adres: IZOBUD 10-364 Olsztyn ul. Tracka 5  lub mailowo: izobud@onet.pl .

 

Polityka plików „cookies”


Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?

Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików „cookies”

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

 

U nas kupisz na raty - PayU Raty

obrazek

* POMOC I DORADZTWO *

Potrzebujesz pomocy

Potrzebujesz doradztwa

Chcesz ustalić

koszt dostawy

obrazek

Z A D Z W O Ń

602-17-60-33

lub

606-64-94-22

cały dzień 7 dni w tygodniu

GWARANCJA SATYSFAKCJI

obrazek

Koszyk jest pusty